Грипекс през нощта за лечение на симптоми на грип – какво трябва да знаете?

През есента и зимата имунитетът на организма намалява, което увеличава риска от инфекция. Освен счупване на кости и треска, слабостта и умората често са първите симптоми на грип.

При активен живот, пълен с отговорности, е трудно да си представим, че сънят е най-добрият начин за възстановяване – тялото се регенерира и набира сили, благодарение на което може да се бори по-ефективно с инфекциите, дори като грипа. Използването на подходящо лечение, съчетано с почивка, носи много по-добри и по-дълготрайни резултати. Според специалистите особено важна форма на почивка в хода на заболяването е спокойният сън. При лечението на грип си струва да се използват лекарства с комплексно действие. Такива препарати често съдържат аналгетик и антипиретик парацетамол, лекарство за хрема под формата на фенилефрин или псевдоефедрин, декстрометорфан за борба със суха кашлица и хлорфенирамин, съставка, която спомага за насърчаване на здравословния сън.

Нуждата от сън

Възрастните спят 6 до 7 часа сън, докато малките деца спят до 12 часа. Въпреки това, независимо от възрастта, трябва да се помни, че недостатъчното количество и качество на нощната почивка може да удължи заболяването и да удължи времето за възстановяване.

Избор на нощно лечение

За да позволите на тялото да си почине и да се регенерира правилно, е необходимо да изберете правилното лекарство, което ще ви помогне да се справите със заболявания, които ви изтощават. Наличието на няколко симптоми на грип изисква комбинирано лекарство за всеки от тях. Сред многото налични лекарства трябва да изберете това, което ще премахне треската и втрисането, ще изчисти носа и синусите, ще улесни свободното дишане по време на сън, ще премахне упоритата кашлица и ще облекчи болката.