Комплексна борба срещу симптомите на грип - ръководство на Грипекс

Грипът е заболяване, причинено от вируси. Симптомите му се появяват внезапно и включват висока температура, хрема, суха кашлица, както и болки в мускулите и ставите.

Как можете да разпознаете грипа?

Един от първите симптоми на грип е високата температура. За разлика от настинката, грипът започва внезапно - неочаквано има скокове на температурата и влошаване на здравословното състояние. Пациентът често има втрисане, силно главоболие и болки в мускулите и ставите. Грипът също може да причини хрема и суха кашлица, но обикновено тези симптоми не са толкова тежки, колкото при настинка. Грипът изисква почивка и лечение, тъй като усложненията му са сериозни. Ако не се лекува, грипът може да завърши с хоспитализация, особено при деца и възрастни хора. Антивирусните лекарства са най-ефективни, когато се прилагат в самото начало на инфекцията, така че най-често грипът се лекува симптоматично, като се осигурява адекватно количество почивка.

Как да преодолеете симптомите на грип?

При грипа най-често се появяват няколко симптома едновременно, така че си струва да посегнете към комплексни лекарства като Грипекс. Те съдържат комбинация от активни съставки, които се борят с различните симптоми на заболяването. Парацетамолът облекчава треската и болките в мускулите и ставите, псевдоефедринът намалява отока на носа, улеснявайки дишането, а декстрометорфанът се бори със сухата кашлица. Комплексните противогрипни лекарства се предлагат в различни форми: под формата на традиционни таблетки, както и под формата на прах, който се разтваря в топла вода. Струва си да приемате комбинираното лекарство при появата на първите симптоми на грип и да продължите да го вземате до възстановяване.

Тежките симптоми на грип продължават 4-5 дни, но си струва да вземете лекарства и да почивате поне една седмица. Твърде бързото връщане към ежедневните дейности може да причини друго заболяване, тъй като имунитетът ни след инфекция трябва да има време да се възстанови. Ако след 4-5 дни няма подобрение или температурата се приближи до 40°С, посетете лекар.