Как ефективно да лекуваме настинка и грип? Ръководство на Грипекс

Настинката и грипът са болести, които могат да ни изненадат по всяко време на годината. Въпреки че броят на случаите се увеличава през есента и зимата, можем да се заразим всеки път, когато срещнем вируси, отговорни за причиняването на тези заболявания.

Настинка или грип?

В ежедневната реч думите „настинка“ и „грип“ често се използват взаимозаменяемо. И двете заболявания имат общ знаменател, защото се причиняват от вируси. Настинката е по-лека, а грипът с по-тежки проявления. При настинка хремата е обилна, като първоначално сухата кашлица преминава в мокра кашлица. Температурата, от друга страна, не е твърде висока, но общото състояние на пациента не е най-доброто. Грипът най-често се свързва с висока температура, болки в мускулите и ставите, главоболие и суха кашлица. Усложненията от грип могат да бъдат сериозни, особено при деца, а също и при възрастни хора, така че грипът не трябва да се пренебрегва.

Забавете темпото на живот

И настинката, и грипът изискват почивка от ежедневните задължения. Прекарайте времето, през което сте болни в леглото, борейки се със симптомите си и позволявайки на тялото си да си почине и да се възстанови. Благодарение на това ще можем по-бързо да се борим с болестта и да избегнем усложнения. Освен това оставането вкъщи има важно епидемиологично значение, тъй като не разпространяваме патогени на работните си места и на други места, където се намираме.

Комплексно лечение

Комплексните медикаменти, които съдържат различни активни вещества, насочени към борба с високата температура, хремата или кашлицата, ще ни помогнат да се борим със симптомите на настинка и грип. Такова комплексно лекарство е и Грипекс, който комбинира парацетамол за понижаване на температурата с псевдоефедрин, който отпушва кръвоносните съдове и улеснява дишането, и с декстрометорфан, който успокоява сухата кашлица. Струва си да посегнете към изпитано лекарство, което ще ви помогне да преодолеете заболяването и да намалите неприятните му симптоми.

Пренебрегната болест може да ни донесе усложнения, така че си струва да се борим с нея възможно най-скоро и да се погрижим за имунитета си. Настинка може да ни се случи дори няколко пъти в годината, така че си струва да имате под ръка доказано лекарство.