Настинката и грипът са сезонни заболявания

Грипът и настинката са вирусни заболявания, които се влошават в определени периоди от годината. Сезонно нарастване на честотата на това заболяване се наблюдава особено през зимата.

Прочетете още

Грип или настинка - как да ги разпознаем?

Думите грип и настинка често се използват взаимозаменяемо, но това са две различни заболявания. Грипът се причинява от грипни вируси, а настинките могат да бъдат причинени от риновируси или коронавируси. Тези заболявания също се различават по симптоми.

Прочетете още

7 начина за справяне със симптомите на грип

Грипът е вирусно заболяване, което, подобно на обикновената настинка, се предава по въздушно-капков път. Въпреки че двата термина грип и настинка често се използват взаимозаменяемо, те са имена за две различни заболявания.

Прочетете още

Комплексна борба срещу симптомите на грип

Грипът е заболяване, причинено от вируси. Симптомите му се появяват внезапно и включват висока температура, хрема, суха кашлица, както и болки в мускулите и ставите.

Прочетете още

Как ефективно да лекуваме настинка и грип?

Настинката и грипът са болести, които могат да ни изненадат по всяко време на годината. Въпреки че броят на случаите се увеличава през есента и зимата, можем да се заразим всеки път, когато срещнем вируси, отговорни за причиняването на тези заболявания.

Прочетете още